Osteopati er videnskabeligt baseret på klassiske medicinske fagområder som anatomi, fysiologi, neurologi, patologi og biomekanik.

Tilgangen er, med baggrund i disse fagområder at analysere hvordan de forskellige dele af den levende krop influerer på hinanden, og at fjerne eventuelle dysfunktioner som står i vejen for kroppens funktion. Når årsagen til dysfunktionen er fastlagt, benyttes osteopatiske teknikker til at korrigere kroppen via de implicerede strukturer. Målet er at få alle strukturer til at bevæge sig frit i forhold til hinanden, normalisere blodcirkulationen og herved stimulere kroppen til at genvinde sin normale funktion og helbrede sig selv.

Osteopati adskiller sig fra mange andre former for manuel behandling ved at undersøge hele patienten og ikke kun det symptomgivende område. Herved afdækkes ofte de sammenhænge der ligger til grund for patientens symptomer, og patientens krop hjælpes til at genoprette sin optimale funktion som en vedvarende løsning frem for symptombehandling der oftest har en kortsigtet effekt.

Dette medfører at 2 patienter der møder op med næsten identiske symptomer kan resultere i 2 meget forskellige behandlingstiltag da årsagsmekanismerne oftest er meget forskellige.

OSTEOPATI - KØBENHAVN
·
Vester Voldgade 102, 1. sal
·
1552 København V
·
Tlf.: 28 70 50 65
·
Mail: peter@osteopat-kbh.dk